Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

της Μαρίας Ιωαννίδου : Περί μεταναστευτικού

Σχετική εικόναΤο θέμα των μεταναστών είναι ένα μείζονος σημασίας θέμα που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μετά την οικονομική κρίση η οποία όχι  απλά έχει μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο αλλά έχει κυριολεκτικά διαλύσει τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει και την προσφυγική κρίση. 
Χωρίς να θέλω να χαρακτηριστώ ''ρατσίστρια''
γιατί ξέρω πως αυτό θα βρουν την ευκαιρία οι πολιτικοί μου αντίπαλοι ώστε να το χρησιμοποιήσουν σε βάρος μου.
Τίποτα δεν είναι ανώτερο από την ανθρώπινη ζωή φίλοι μου, επομένως ως χώρα  οφείλουμε  και ως λαός να συμπεριφερθούμε ανθρώπινα σε όλους αυτούς τους μετανάστες που άφησαν την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.
Όμως σας υποσχέθηκα ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ μεταξύ μας για να χτίσουμε μία σχέση που θα βασίζεται στην ειλικρίνεια και στην αλήθεια.

Λοιπόν αγαπητοί φίλοι 
εδώ στην Κεντρική Μακεδονία το πρόβλημα είναι μεγάλο. Να αντιμετωπιστεί το θέμα με τους μετανάστες, φυσικά, αλλά να υπάρχει ισομερή κατανομή σε όλη την επικράτεια διότι το 65% των μεταναστών βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία και το 35% στην υπόλοιπη χώρα. 
Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και είναι σκέτη πρόκληση. Εννοείται πως ως Λαός έχουμε αποδείξει με πράξεις πόσο ευαίσθητοι είμαστε στα θέματα της φιλοξενίας.  Ξεκαθαρίζοντας τη θέση μου θέλω να πω ότι συμφωνώ με  μιας όσο το δυνατόν καλύτερης φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων στη χώρα μας, όμως θεωρώ πως αυτή η φιλοξενία θα πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης.
Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία  αδυνατεί να φροντίσει τους δικούς του πολίτες, εκατομμύρια άνεργοι Έλληνες,  χιλιάδες οι άστεγοι, άνθρωποι οι οποίοι  εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των μέτρων των μνημονίων έχασαν δουλειά, σπίτια, περιουσία, και άλλοι μέσα στην απελπισία τους έβαλαν τέλος στη ζωή τους.Δεν θεωρώ σωστό η κυβέρνηση που έχει γνώση για όλα αυτά που συμβαίνουν στους Έλληνες και  να ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμύρια για τους μετανάστες;
Τους παρείχαμε κάθε δυνατή βοήθεια φαγητό, ρουχισμό, ιατρική περίθαλψη, στέγη,  όμως πρέπει όλους αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους στείλουμε πίσω στην πατρίδα τους, δεν είναι δυνατόν να τους μετατρέψουμε σε μόνιμους κάτοικους της Ελλάδας...

Πληροφορικά αναφέρω τα εξής:Από το 2016 η δυνατότητα των μεταναστών «χωρίς χαρτιά» να δουλεύουν νόμιμα με εργόσημο στον αγροτικό τομέα. Εκδίδεται ΑΜΚΑ για τους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες, ώστε όλοι να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία και στην υγειονομική περίθαλψη. Πρόσφατα ο ΟΑΕΔ εξέδωσε απόφαση για εγγραφή τους στα μητρώα ανέργων, επίσης το 2015 ψηφίστηκε νόμος  για την ιθαγένεια, που αφορά  τα παιδιά μετανάστες που έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει ή έχουν φοιτήσει στο ελληνικό σχολείο. Στον ίδιο νόμο, επίσης, προβλέπεται η μείωση του χρόνου παραμονής στη χώρα για την άδεια διαμονής σε επτά χρόνια.

Γράφει η κ. Μαρία Ιωαννίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου