Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Δημοτική Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη / Τμήμα Γυναικών και Ισότητας : Stop!!! Όχι πια άλλη Βια

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
ΔΡΑΣΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ κατά της ΒΙΑΣ των γυναικών, από το ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ της Δημοτικής Συμμαχίας για τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχολογική υποστήριξη.
'' STOP... ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΙΑ... λύσε τη σιωπή...μην αισθάνεσαι μόνη, πάρε την απόφαση, μίλησε... Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 11:00 πμ έως τις 13:00 μμ, στην Πλατεία Αριστοτέλους (απέναντι από το ELECTRA PALACE), το ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης # ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ενημέρωσης για την γυναικεία κακοποίηση, διοργανώνει μία
ΔΡΑΣΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, στο κοινωνικό φαινόμενο της βίας. Θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια που αφορούν τη βία, σωματική και ψυχική μεταξύ των ερωτικών συντρόφων, καθώς και την άμεση και έμμεση ενημέρωση και υποστήριξη των γυναικών και των εφήβων που κακοποιούνται στη σχέση τους, αλλά και ενημέρωση σε όσους και όσες ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά.



ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΕΣ... ΜΗ ΣΙΩΠΑΤΕ...
Κάθε χρόνο μία γυναίκα στις δέκα, πέφτει θύμα βίας από τον σύζυγό της. Στην Γαλλία τρεις γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από τη συζυγική Βία κάθε 15 μέρες. Σύμφωνα δε, με πρόσφατη έρευνα η βία αφορά κυρίως ανθρώπους μέσου και ανώτερου βιοτικού επιπέδου.
Σταματείστε κορίτσια να ρίχνετε σε εσάς τις ευθύνες...
Αναρωτιέστε γιατί να σας συμβαίνει αυτό, λέτε μέσα σας ''γιατί να το πρνάω εγώ αυτό'' και τότε αρχίζουν οι αμφιβολίες...
Νιώθετε αμφιβολίες για την αξία σας και να πιστεύετε ότι εσείς κάνατε λάθη. Νιώθετε αβεβαιότητα για το μέλλον και λέτε ''τι θα απογίνω'' και ο τρόμος της αλλαγής σας παραλύει. Ίσως να νιώθετε και αδυναμία να κάνετε το επόμενο σας βήμα. Το άγνωστο, η νέα
αρχή σας φοβίζει...
Και μετά έρχεται το πιο φριχτό... Αρχίζετε να βλέπετε τον εαυτό σας όπως σας περιγράφει ο ''σύντροφό'' σας, δηλαδή άχρηστη, άσχημη, βαρετή, ανόητη, αδιάφορη και ανεπιθύμητη. Δεν είστε σε θέση να ελέγξετε την αδυναμία σας να κάνετε το επόμενο βήμα και η αναποφασιστικότητά σας για το τι μπορεί να σας «σώσει», σας καταβάλλουν. Το αίσθημα ντροπής σας κυριεύει, χάνετε την αυτοπεποίθησή σας, νιώθετε κουρέλια.... Τα καταφέρνει τελικά ο ''σύντροφος'' αφού χάνετε την αυτοπεποίθησή σας ... αφού τραυματίζοντας το σώμα σας τραυματίζει και την ψυχή σας.
Φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια ή έστω να συζητήσετε την κατάστασή σου με φίλους, συγγενείς ή με κάποιον ειδικό. Έτσι υποχωρείτε, κλείνεστε στον εαυτό σας με αποτέλεσμα την μοναξιά και απομόνωση.
Μιλάτε στον εαυτό σας και προσπαθείτε να τον πείσετε πως η κατάσταση θα αλλάξει, επειδή αυτός σας το υποσχέθηκε, πως κατά βάθος σας αγαπάει. Νιώθετε πως εσείς εχετε την ευθύνη, πως εσείς τον προκαλείτε με τη συμπεριφορά σας και γι΄αυτό βγάζει θυμό και βία.
Κορίτσια δεν είστε ΜΟΝΕΣ....
Μην ανέχεστε τη ΒΙΑ, μην ανέχεστε να σας βρίζουν, να σας βιάζουν σωματικά και ψυχολογικά, να σας κακομεταχειρίζονται λεκτικά και σωματικά.
Η Βια γίνεται με πράξεις που μπορεί να προκαλέσουν πόνο ή τραυματισμό, από ένα «απλό χαστούκι» μέχρι το σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και την απόπειρα ανθρωποκτονίας, σεξουαλική κακοποίηση με σεξουαλικό καταναγκασμό και ψυχολογική βία.
Κάθε γυναίκα που έχει κακοποιηθεί αισθάνεται ενοχή, θυμό με τον εαυτόν της, μισεί το σώμα της, πέφτει σε κατάθλιψη, νιώθει μόνη και αβοήθητη, με ότι αυτό συνεπάγεται...
ΦΙΛΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ
Αν νιώθεις όλα αυτά, αν νιώθεις πως η ζωή σου έχει διαλυθεί, πως έχουν παγώσει τα πάντα γύρω σου, πως χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, ΜΙΛΗΣΕ...
Παρε την απόφαση και μίλησε, δώσε λύση εσύ μς την απόφασή σου να μιλήσεις...
Δεν εχεις να πολεμήσεις με ''εκείνον'' αλλά με τον ίδιο σου τον φόβο και την αναποφασιστικότητά σου να κάνεις το επόμενο βήμα...
ΠΗΡΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ φίλη μου? Τότε δίχως δεύτερη σκέψη κάλεσε την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών που απευθύνεται σε γυναίκες θύματα παρέχοντας συμβουλευτική, υποστήριξη και καθοδήγηση με 24ωρη λειτουργία.
Επίσης, μπορείς να απευθυνθείς στο
Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης
τηλ  8001188881
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου