Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

της Μαρίας Ιωαννίδου :Την Ελλάδα την Τελείωσαν ... σε λίγο (ίσως) θα είναι Νεκρή

Σχετική εικόνα
8 χρόνια Έλληνες πέρασαν, 8 χρόνια κάτω από τον ζυγό των Μνημονίων. Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι χειρότερη από αυτή του 2010, τότε που όλοι νομίζαμε πως θα είναι μία πρόσκαιρη κατάσταση, πως σύντομα θα σταματήσει η κατρακύλα
και θα έρθει η ανάκαμψη. Όμως, το έχουμε πια καταλάβει όλοι, πως ορατή ελπίδα πραγματικής οικονομικής ανάκαμψης στον ορίζοντα για την χώρα μας πια δεν υπάρχει. 
Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, χωρίς να λογοδοτήσουν προχώρησαν στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο ΤΑΙΠΕΔ για 99 χρόνια.Έπρεπε τότε να επαναστατήσουμε αλλά δεν το πράξαμε. 
Χιλιάδες Έλληνες πτυχιούχοι, και επιχειρηματίες έφυγαν στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμο δυναμικό για την πατρίδα μας.
Η Ελλάδα, δανείστηκε, κατόπιν δανείστηκε διπλάσια για να πληρώσει τους πιστωτές της και επιπλέον της ζητήθηκε να ξεπουλήσει δημόσια περιουσιακά στοιχεία σε αλλοδαπούς, να μειώσει τις συντάξεις και την ιατρική περίθαλψη. Οι Δημόσιοι Οργανισμοί μας ξεπουλήθηκαν όσο όσο...η Κίνα βρήκε ευκαιρία και αγόρασε τα ελληνικά λιμάνια, η Γερμανία αγόρασε τα αεροδρόμια,  αγόρασαν τις ελληνικές επιχειρήσεις ύδατος.
Χιλιάδες εκτάσεις σε ελληνικά νησιά έπεσαν στα χέρια καιροσκόπων. 

Και ξέρετε ποιο είναι το πιο τραγικό; Λεηλάτησαν την ελληνική δημόσια περιουσία, χωρίς όμως να είναι προς όφελος του χρέους, δηλ να μειωθεί, αντιθέτως είναι μεγαλύτερο.

Μας τα πήραν όλα φίλοι μου, και θεωρώ πως τίποτα άλλο δεν έμεινε μας πάρουν. Μας λεηλάτησαν οι αμέτρητοι εχθροί ανά τους αιώνες, αλλά ήταν εχθροί της χώρας, μα το να χαρίζουμε εμείς οι ίδιοι τον τόπο μας, να τον ξεπουλάμε αυτό δεν το δέχομαι. 
Βουλιάζει η ελληνική οικονομία και μαζί της σε πολύ γρήγορο ρυθμό βυθίζεται όλη η Ελλάδα. Αφού οι ξένοι πια  έχουν στην ιδιοκτησία τους  θαλάσσιους λιμένες, αεροδρόμια, οργανισμούς,  δημοτικές επιχειρήσεις, επωφελούνται των εσόδων από αυτά βουλιάζοντας περισσότερο την ελληνική οικονομία.
Πια, είμαστε κάτω από την κατοχή δανεισμού και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Γεννάνε οι μάνες μωρά, και δεν γνωρίζουν πως αυτά γεννήθηκαν έχοντας στις πλάτες τους χρέη... 
Δεν κυβερνάει και δεν ξέρω αν ποτέ και πότε θα κυβερνήσει ουσιαστικά μία ελληνική κυβέρνηση. Πλέον κυβερνάει η ΕΕ και το ΔΝΤ, απορώ κιόλας που διεξάγονται και εκλογές βουλευτικές, δημοτικές, ευρωβουλευτικές. 
Η κυβέρνηση, που επάνω της μεγάλο ποσοστό Ελλήνων είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες του, για έξοδο από τα Μνημόνια, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, για οικονομική ανάκαμψη και επενδύσεις, τελικά αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας. Πρόδωσαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες ενός λαού. Ενός λαού όμως που τη δυνατότητα να επαναστατήσει, όσο ήταν ακόμη νωρίς, να ξεσηκωθεί, ακόμη και με τη βία, αν και είμαι κατά της βίας, για να την ανατρέψουν. Αντιθέτως λες και δεν έχουμε μέσα μας ψυχή δεχτήκαμε  την καταστροφή μας μένοντας απλοί θεατές. Δεν το συνειδητοποιήσαμε έγκαιρα πως οδηγούμαστε σε μαζική αυτοκτονία. 
Έστω και αργά μπορούμε, να πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση, όχι πως έχουμε πολλές ελπίδες να αλλάξουμε την κατάσταση αλλά τουλάχιστον να σταματήσουμε την ολική εξόντωση του Έθνους μας. 
Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω την ελπίδα μου πως πολλές φορές στην ιστορία της Πατρίδας μας την είχαν ξεγράψει πως θα εξαφανιζόταν από τον χαρτί αλλά κάτι γινόταν πάντα την τελευταία στιγμή  και αναγεννιόταν μέσα από τις στάχτες της. Αυτό ελπίζω, αυτό προσδοκώ και τώρα...

Γράφει η κ. Μαρία Ιωαννίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου