Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοτική Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη : Stop σε κάθε μορφή κακοποίησης των ζώων

Καθημερινά βλέπουμε αναρτήσεις στο διαδίκτυο ή στα δελτία ειδήσεων που να αναφέρονται σε κάθε μορφή κακοποίησης των ζώων. Κάποιες περιπτώσεις όπως οι ακόλουθες: Έφηβοι διασκέδασαν βασανίζοντας ένα κουτάβι, έδωσαν ναρκωτικά σε σκύλο και μετά του έσπασαν το λαιμό, έβαλαν φωτιά σε σκύλο διότι ο ιδιοκτήτης του ήταν φίλαθλος διαφορετικής ομάδας, γυναίκα βιντεοσκοπήθηκε τι στιγμή που έκανε σεξ με τον σκύλο της, γυναίκα χτύπησε και δάγκωσε το σκυλάκι της, αγρότης χτύπησε μέχρι θανάτου κύκνους, έβγαλαν στη στεριά μικρό δελφινάκι για να βγάλουν σέλφι φωτογραφίες με αποτέλεσμα αυτό να πεθάνει, κακοποίηση μαϊμούδων και ελεφάντων μέσα σε τσίρκο, ομαδική θανάτωση με φόλες, κλπ. είναι κάποια περιστατικά κακοποίησης αθώων ζώων που είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά σε ανθρώπους που αρέσκονται να ασκούν βία σε αυτά βγάζοντας επάνω τους τα ψυχολογικά τους απωθημένα και τη βιαιότητά τους. 
Αθώα ζώα τα δηλητηριάζουν, τα κρεμούν επί ώρες
ανάποδα έτσι για να σπάσουν απλά πλάκα κάποιοι με αρρωστημένο μυαλό, τα συνθλίβουν, τα αποκεφαλίζουν, τα ακρωτηριάζουν, τα βιάζουν, χρησιμοποιούν άλογα σε ιπποδρομιακά στοιχήματα, διοργανώνουν κυνομαχίες και κοκορομαχίες που στις περισσότερες περιπτώσεις κάποια ζώα μαχητές σκοτώνονται.
Μορφή κακοποίησης είναι επίσης η έλλειψη καταλύματος, η παρατεταμένη αλυσόδεση, η έλλειψη τροφής, η έλλειψη κτηνιατρικής βοήθειας.
Η κίνησή μας αυτή του του τομέα ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης #ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη Θεσσαλονίκη έχει βασικό σκοπό την προσέγγιση του ζητήματος της βιαιότητας προς τα ζώα, να ευαισθητοποίησουμε τους πολίτες και τους φορείς για την προστασία των αδέσποτων αλλά και να δώσουμε σε όλους ένα κίνητρο να σπάζουν την σιωπή τους σε περίπτωση που είναι θεατές βίας ανθρώπου σε ζώο. 
Διότι η σιωπή στη θέα μίας κακοποίησης σημαίνει ανοχή. 
Από τον Δεκέμβριο του 2012, η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα ο τότε αστυνομικός διευθυντής και επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκης μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαντολλογικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο), καλούν όσους νοιάζονται για τα ζώα, για όσους έχουν διαπιστώσει πως κάποιο ζώο κακοποιείται να επικοινωνήσει μαζί τους και να κάνει τις απαραίτητες καταγγελίες χωρίς να απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού για την καταγγελία. Η καταγγελία μπορεί να γίνει και απλά καλώντας το 100 το οποίο υποχρεούται να πάει στον τόπο της καταγγελλόμενης κακοποίησης και να προβεί σε συλλήψεις. 
Μέλλημά μας η αφύπνιση διότι στην χώρα μας υπάρχει έλλειμμα φιλοζωικής κουλτούρας, έλλειψη αγάπης και φροντίδας για τα ζώα και να παρουσιάσουμε την θέση μας ως Παράταξη για τη μάστιγα αυτή. 
Δηλώνουμε μέσα από αυτήν την δράση μας πως στις κακοποιήσεις των ζώων τεράστιο ποσοστό ευθύνης έχουμε όλοι διότι δεν πράττουμε τα δέοντα για να ελαχιστοποιήσουμε το φαινόμενο, ώστε να πάψει τελικά η χώρα μας να κακοποιείται η ίδια, εξαιτίας της έλλειψης παιδείας και της τεράστιας δυσφήμισης, λόγω της άσχημης συμπεριφοράς μας απέναντι στα ζώα




Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 η κ. Μαρία Ιωννίδου επικεφαλής τις Παράταξης  Δημοτική Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη , οι συνεργάτες θα περπατήσουμε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, μοιράζοντας φυλλάδια με θέμα την κακοποίηση των ζώων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου