Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Μαρία Ιωαννίδου :Εύχομαι , ο Άγιος Δημήτριος , ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης, να είναι παράδειγμα, προστάτης και καθοδηγητής

Φίλοι Θεσσαλονικείς 
Έλληνες και Ελληνίδες, της Κύπρου και της Διασποράς

Εύχομαι , ο Άγιος Δημήτριος , ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης, να είναι παράδειγμα, προστάτης και καθοδηγητής, για τον κάθε διαβάτη και οδοιπόρο της ζωής .
Σε όσους και όσες έχουν την ευλογία να φέρουν το όνομα του Αη Δημήτρη μας έχω να ευχηθώ χρόνια πολλά,τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για υγεία, οικογενειακή ευτυχία, χαρά και υπομονή. 
Εύχομαι μόνο ειρήνη στη ζωή σας και μακάρι να έχετε του  Αη Δημητρού τη χάρη και δύναμη. 
Ὁ Θεός να σας χαρίζει «πᾶσαν δόσιν ἀγαθήν καί πᾶν δώρημα τέλειον».

Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη
Μεγάλη γιορτή για ολόκληρη την Ελλάδα και την Ορθόδοξη Εκκλησία, διπλή γιορτή για την πόλη μας, που τιμούν την μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, αλλά και την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους το 1912.
Ωστόσο, η απελευθέρωση της πόλης κάθε άλλο παρά μία εύκολη υπόθεση ήταν. Η Βουλγαρία κινούταν απειλητικά προς τη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να εισέλθει στην πόλη, γεγονός που σήμαινε ότι η Θεσσαλονίκη θα περνούσε από την οθωμανική στη βουλγαρική κατοχή. Τελικά, κάτω από την πίεση του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο ελληνικός στρατός υπερέβαλλε εαυτόν, έκαμψε τις όποιες αντιστάσεις που συνάντησε στο δρόμο του και μπήκε πανηγυρικά, το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Φίλες και φίλοι
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει κάποιος έναν Άγιο είναι να μιμηθεί το έργο του και να έχει ως παράδειγμα τη ζωή του. Αυτό που πρέπει λοιπόν να έχουμε ως σημείο αναφοράς στην πορεία της ζωής μας όλοι οι χριστιανοί είναι πως δεν πρέπει μόνο να τιμούμε τον Άγιο την ημέρα της μνήμης του, αλλά να είμαστε και  καλοί στρατιώτες του στρατού του Χριστού. 
Όπως φίλοι μου, ο Άγιος Δημήτριος ενθάρρυνε το Νέστορα, έτσι και εμείς οι Θεσσαλονικείς να ενθαρρύνουμε στην καθημερινή ζωή μας τους συμπολίτες μας, αλλά και τον απανταχού ελληνισμό με το παράδειγμά μας, το λόγο μας,την υπομονή μας, την επιμονή μας, και όλα τα άλλα τα χαρίσματα που μας έχει δωρίσει ο Θεός, έτσι ώστε να πράττουμε το σωστό και το ωφέλιμο. Περισσότερο τώρα από ποτέ, τώρα που η Μακεδονία μας υπονομεύεται από παντού.
Εύχομαι, όπως ο Άγιος όπλισε με δύναμη τον Νέστορα να παλέψει με τον άπιστο Λυαίο "Ύπαγε και τον Λυαίο θα νικήσεις και υπέρ Χριστού θα μαρτυρήσεις", και ο Νέστορας φωνάζοντας, "Ο Θεός του Δημητρίου βοήθει μοι", κατάφερε με μία επιδέξια κίνηση με το ξίφος να τον χτυπήσει θανάσιμα, έτσι και εμείς οι Θεσσαλονικείς, όλοι οι Μακεδόνες οπλισμένοι με τη χάρη και την φώτιση του Αγίου να  αντέξουμε, να σταθούμε άξιοι και ικανοί των περιστάσεων και να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα

Μαρία Ιωαννίδου 
Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
# ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου