Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Μέτρα πρόληψης και Αντιμετώπισης πυρκαγιών από την Δημοτική Συμμαχία για την Θεσσαλονίκη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ
Δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή να λέμε ...''τι θα έκανα εγώ αν είχα θεσμική αρμοδιότητα για να αποφευχθεί αυτή η γενοκτονία'' που έζησε ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες πυρκαγιές της Αττικής...
Όμως, επειδή είχα έναν βομβαρδισμό μηνυμάτων μέσα από τα οποία ο κόσμος δικαιολογημένα αγανακτησμένος μου έθεσε το ερώτημα ... τι θα ένανα εγω αν ήμουν δήμαρχος και κινδύνευε η πόλη μου, θα απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ.
Καταρχάς δεν θα επέτρεπα να εξελιχθεί με τέτοιον ραγδαίο τροπο η φωτιά. Βασική μου αρχή είναι η πρόληψη και λιγότερο η θεραπεία. Βαικότερο λοιπόν μέτρο η πρόληψη. όλοι ξέρουμε πως κάθε χρόνο κάποια σημεία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας καίγονται, όπως Πέντέλη, Νέος Βουτζάς, Πάρνηθα κλπ. Για την αποφυγή πυρκαγιών απαιτούνται από τους εκάστοτες δημάρχους μέτρα πρόληψης. Αυτά τα μέτρα φίλοι μου που είναι τόσο απλά και όμως δεν τα εφαρμόζουνε. ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ της Δημοτικής Συμμαχίας για τη Θεσσαλονίκη 1)Οι ξύλινοι δοκοί αρχικά της ΔΕΗ πρέπει οπωσδήποτε, όπου υπάρχουν, να ανατικατασταθούν από τσιμεντένιες κολόνες, διότι στις πρόσφατες πυρκαγιές της Αττικής, όπως και σε κάθε μέρος που φλέγεται από φωτιά, οι ξύλινοι δοκοί καίγονται αμέσως και από μαρτυρίες πολιτών μάθαμε πως οι καμένες κολόνες έπεσαν και έφραζαν τους δρόμους. Οι πυροσβέστες έκαναν προσπάθειες για να τις μετακινήσουν για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων. Αν και εφόσον εκλεγούμε Δημοτική Αρχή θα απαιτήσουμε από τη ΔΕΗ να αντικαταστήσει τις ξυλινες κολόνες με τσιμεντένιες. 2)Απαίτησή μας θα είναι η αποψίλωση των κολόνων διότι οι φωτιές προκαλούνται από σπινθήρες που προέρχονται από μετασχηματιστές και κολώνες της ΔΕΗ. 3)Εγκατάσταση σε πολύ κοντινά σημεία, κάθε 100 μέτρα, σε κάθε τετράγωνο, πυροσβεστικών κρουνών, ιδιαίτερα στα μεγάλα πάρκα και στις δασικές εκτάσεις. Είναι μεγάλη βοήθεια η ύπαρξη στους δρόμους πυρεσβεστικών κρουνών διότι βοηθούν στον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων. Δυστυχώς χάνεται πολύτιμος χρόνος όταν αδειάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και φεύγουν για ανεφοδιασμό. 4) Δεξαμενές νερού στη δασική έκταση του Σέιχ Σου και σε περιοχές που διαθέτουν μεγάλα πάρκα, καθώς και το άνοιγμα περισσοτέρων αντιπυρικών ζωνών. Η ύπαρξη δεξαμενών νερού θα διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης. 5) Η δημιουργία ομάδων πυρασφάλειας και πυρόσβεσης με άντρες και γυναίκες που θα είναι άρτια εκπαιδευμένοι και με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου