Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

της Μαρίας Ιωαννίδου : Οι Νέοι δεν είναι αμέτοχοι .... δεν τρώνε κουτόχορτο

Αποτέλεσμα εικόνας για νεοι Î±Î½Î¸ÏÏ‰Ï€Î¿Î¹Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια στην χώρα χώρα μας, με τα προβλήματα που δημιούργησε και τις πληγές που άνοιξε, οδήγησε τους νέους, τη Νέα Γενιά σε αδιέξοδο. Αν όλα αυτά δεν ελεγχθούν τότε η κατάσταση αυτή αν και όποτε ξεπερασθεί θα αφήσει ανεπούλωτα τραύματα.

ΟΙ «καλοί μας σύμμαχοι» που τελικά
αποδεδειγμένα είναι εχθροί του ελληνικού λαού και αδικοπραγούν σε βάρος της αξιοπρέπειάς του, σε βάρος της περιουσίας, και της ασφάλειάς του. 
Οι νέοι ευτυχώς, όσο και αν κάποιοι πιστεύουν κάτι αντίθετο, έχουν  λάβει θέση,  δεν είναι αμέτοχοι, διαμαρτύρονται και αν προτιμάτε εξεγείρονται, επαναστατούν γιατί το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε και είναι ανήμπορο να τους δώσει όραμα και παράδειγμα. 

Θεωρούν τη Νέα γενιά άβουλη και την ταΐζουν άχυρο.  

Να το καταλάβουν καλά οι ξένοι και τα δικά μας πρωτοπαλίκαρα που μας έφεραν σε αυτήν την εξευτελιστική κατάσταση, πως οι νέοι αμείλικτοι τιμωροί αντιδρούν κάτι που δεν κάναμε εμείς οι«ώριμοι» που είχαμε χρέος να σταθούμε απέναντι σε αυτούς που έχουν βάλει... στο μάτι, την χώρα μας και την περιουσία της, που την κλέβουν και την ρημάζουν.
Αλλά, δεν είναι μονάχα αυτό ... οι νέοι αντιμετωπίζουν την υποκρισία των βολεμένων και των ελίτ  πολιτικών αυτής της χώρας. 
Καθημερινά γίνονται θεατές σκανδάλων που  τραυμάτισαν τους δημοκρατικούς θεσμούς και γκρέμισαν είδωλα. Σκάνδαλα που δεν προέρχονται μόνο από τον κύκλο της εξουσίας αλλά και από άλλα επίπεδα. Λειτουργοί - που τελικά αποδείχθηκαν ανάξιοι - είχαν δώσει όρκο να προασπίζονται το καλό και το συμφέρον της Πατρίδας και στην πορεία έγιναν επίορκοι. Παντού σε όλον τον πλανήτη, όταν συμβαίνουν σκάνδαλα που βλάπτουν μία κοινωνία και τους πολίτες της, οι δράστες είναι φυλακή. Παντού εκτός από την Ελλάδα! 
Πως μπορούν οι νέοι με όλα αυτά να πιστέψουν ότι είμαστε ευνομούμενη πολιτεία;

Πρέπει όμως να μιλήσουμε τίμια στα παιδιά χωρίς υποκρισία.  

Ο τεράστιος Καζαντζάκης έγραψε για τους νέους: «νέος θα πει να διορθώσεις τον κόσμο». Έχουμε χρέος να μεταλαμπαδεύσουμε κάποιες αξίες στα παιδιά μας, το ήθος, την εντιμότητα, την έννοια και την σημασία του πολιτισμού, την δύναμη της πίστης,  τον σεβασμό στο  έθνος. 
Να εμπνεύσουμε στα παιδιά την κινητήρια δύναμη με την οποία θα πλάσουν μια πατρίδα ισχυρότερη και ευτυχέστερη, ένα κόσμο πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο.

Οι νέοι θέλουν από εμάς τους μεγάλους, συνέπεια. 

Προσωπικά εγώ, κάνω μία ευχή όσον αφορά τους νέους, όχι μονάχα ως Δημοτική Παράταξη που έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια αποδείξαμε πόσο τους σεβόμαστε, τους δίνουμε χώρο και τους  αναδεικνύουμε, αλλά και ως μητέρα. 
Εύχομαι να αξιωθώ να αγγίξω τις καρδιές τους, να κερδίσω την εκτίμησή τους και να τους δώσω αυτό που οραματίζονται για την πόλη τους, την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου