Αρχειοθήκη ιστολογίου

Translate

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Μαρία Ιωαννίδου : Κάποιοι θέλουν να σβήσουν και την Ορθοδοξία

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο και κείμενοΤο προσχέδιο πήρε σάρκα και οστά και τώρα μπήκε σε εφαρμογή το κυρίως σχέδιο, όμως η μόνη αρμόδια να λάβει μια τέτοια απόφαση είναι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας.
Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ευελπιστούμε ότι εκεί η «Ιερά Συμφωνία» Τσίπρα - Ιερώνυμου, θα καταρρεύσει μετά πατάγου.

Ένας συμβιβασμός Εκκλησίας-Κράτους, Τσίπρα - Ιερώνυμου, που αφορά την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία των ιερέων
που πια αποχωρούν από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Αψυχολόγητα ο αρχιεπίσκοπος αγνοώντας το ποίμνιό του παραχωρεί με την συμφωνία του, την εκκλησιαστική περιουσία στο κράτος.
Ο Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης είπε:
« Ἕνας δικός μου ἀγωνιστής μου ἔφερε καὶ μοῦ διαβασεν ἕνα παλαιὸν χαρτί, ποὺ ἔγραψεν ὁκοντομερίτης μου Ἅγιος παπάς, ὁ Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός. Τὸν ἐκρέμασαν εἰς ἕνα δέντρον Τοῦρκοι καὶ Ἑβραῖοι, διότι ἔτρεχεν ὁ εὐλογημένος παντοῦ καὶ ἐδίδασκεν Ἑλλάδα,Ὀρθοδοξία καὶ Γράμματα».
Έτσι και τώρα, κυνηγούν την Ορθοδοξία και θέλουν να σβήσουν την Πίστη μας, αυτοί οι μισοέλληνες και άθεοι.Όμως, ποτέ, κανένας πολιτικός δεν μίλησε στα ίσα για την Πίστη και την θρησκευτική του ταυτότητα και αυτό γιατί αν το κάνει κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ακροδεξιός και φασίστας. Μόνο ένας από ότι θυμάμαι, Έλληνας πολιτικός, πρώην πρωθυπουργός, μίλησε ευθέως για την Ορθόδοξη Πίστη του.
Κάποιοι θέλουν να σβήσουν την εθνική ταυτότητα αυτού του λαού. Δεν θα τους αφήσουμε!
Κάποιοι θέλουν να σβήσουν και την Ορθοδοξία – που δεν είναι απλή “θρησκευτική επιλογή. Είναι η ταυτότητά μας!
Ο Χένρυ Άλφρεντ Κίσινγκερ κάποτε είχε πει :
«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα,τη θρησκεία,τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί,να επικρατήσει, για να μη μας ενοχλεί στα Βαλκάνια,να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, κτλ. ».
Αφήσαμε τη διακυβέρνηση της χώρας σε έναν άθεο πρωθυπουργό. Όμως εξ αρχής γνωρίζαμε όλοι τις αντιχριστιστιανικές του αντιλήψεις.
Η «Monde» έγραψε : «Πρωτοφανές, για μία τόσο θρησκευόμενη χώρα στην οποία ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν έχει βαφτίσει τα παιδιά του».
Είναι αξιοπερίεργο, όταν ένας πρωθυπουργός επισκέπτεται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, τον Αρχιεπίσκοπο για κρυφά και μη ιδιωτικά δείπνα και διαπροσωπικές συναντήσεις.
Ο Αρχιεπίσκοπος υποδεχόταν τον Τσίπρα στον δεύτερο όροφο του κτιρίου του 1896 στον πεζόδρομο της Πλάκας όπου βρίσκεται το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, από όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το τραγικό που έχει συμβεί και αποτελεί μεγάλο πλήγμα από τη συνάντηση και τη αισχρή συμφωνία του αρχιεπισκόπου με τον Τσίπρα, για τον Ελληνικό Ορθόδοξο λαό είναι να βγάλουν την αναφορά στο Χριστό από το Σύνταγμα, τον θεμελιώδη νόμο του κράτους!
Η Κυβέρνηση Τσίπρα πρότεινε την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τις Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας την οποία και αποδέχθηκε ο Έλληνας Ιεράρχης. Η απόφαση πάρθηκε...και πια αναμένουμε και την εφαρμογή της. Να καταργηθεί η Ορθοδοξία ως επίσημη θρησκεία της Ελλάδας. Αυτό είναι όμως το αρχικό σχέδιο, το τελικό σχέδιο είναι να την σβήσουν τελείως. Να αποκαθηλώσουν τα ιερά και τα όσια αυτής της Χώρας, να γκρεμίσουν τα χριστιανικά της σύμβολα, να καταργήσουν τον θρησκευτικό όρκο, να υποχρεώσουν τα ζευγάρια να παντρεύονται με πολιτικό γάμο, ήδη έχουν σταματήσει τα θρησκευτικά σε πολλά σχολεία της χώρας, και αφαίρεσαν εδώ και μία πενταετία την εικόνα του Χριστού από τις σχολικές αίθουσες διδασκαλίες.
Είναι και αυτή η διαπολιτισμικότητα που σέβεται την θρησκευτική πίστη των μεταναστών μαθητών αδιαφορώντας για την θρησκευτική πίστη των Ελλήνων. Τη στιγμή που, σημείο των καιρών, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαιώνει αυτούς πού βλασφημούν το χριστιανισμό, αλλά καταδικάζει αυτούς που βλασφημούν το Ισλάμ…
Με δύο πρόσφατες αποφάσεις του το ΕΔΑΔ παρέχει προστασία στις βλασφημίες κατά της χριστιανικής θρησκείας. Πρώτα αθώωσε διαφημίσεις που σκανδάλιζαν με το αιτιολογικό ότι «δεν ξέφευγαν από τον εμπορικό σκοπό».
Ο Τσίπρας αποπειράται να αλλοιώσει το σκληρό πυρήνα του Έθνους με απίθανες παρεμβάσεις και στην εξαγγελθείσα διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, π.χ. του άρθρου 3 του Συντάγματος που ορίζει ότι «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού». Σημαίνει πολύ απλά ότι σε αυτήν ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, όπως επιβεβαιώνεται κάθε τόσο και από τις δημοσκοπήσεις.
Η Κωνσταντινούπολη, καθώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν ενημερώθηκε επισήμως για το περιεχόμενο της συμφωνίας, «με αποτέλεσμα να εισπράξει την αγωνία ιερέων για τον τρόπο μισθοδοσίας και το νομικό τους καθεστώς». Η δυσφορία του Φαναρίου «επικυρώνει» τις κακές σχέσεις το τελευταίο διάστημα του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με τον κ. Ιερώνυμο.
Οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην ελληνική ιστορία. Ο απλός παπάς από την Κρήτη μέχρι τον Eβρο, από τα Επτάνησα μέχρι και τα Δωδεκάνησα, θα ξεσηκωθεί για τη διατήρηση της ελληνορθοδόξου παραδόσεώς μας. Aλλωστε, Σε κάθε δύσκολη εποχή της ελληνικής ιστορίας, όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.
ΑΥΤΟΝ τον Αρχιεπίσκοπο εγώ πια δεν τον σέβομαι, σέβομαι το σχήμα που φέρει, αν και πιστεύω απλά και ταπεινά το ομολογώ, ο ίδιος δεν το τιμάει με την στάση, τις αποφάσεις του, τις παραχωρήσεις του.
Εγώ θέλω έναν Αρχιεπίσκοπο όπως ο Σεραφείμ που ως «ξωμάχος» του θεσσαλικού κάμπου και αντιστασιακός επί Κατοχής με τον Ζέρβα διακρινόταν για τη μαχητικότητά του.
Θέλω έναν Χριστόδουλο, ο οποίος αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για την πολιτική εξουσία με τη φλογερή ρητορική και την επικοινωνιακή του αμεσότητα, οι οποίες υποκινούσαν φορτισμένες λαοσυνάξεις με λάβαρα, όλοι γνωρίζουμε το πάθος του και τον αγώνα του για την Μακεδονία..
Δεν είπαν όμως οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, την τελευταία τους κουβέντα ακόμη.
ΔΕΝ ανήκουν τα Ιερά και τα Όσια στον Ιερώνυμο για να τα ξεπουλήσει και ΔΕΝ του έδωσα εγώ, εσύ, αυτός, όλοι μας, την αρμοδιότητα να διαπραγματεύεται οτιδήποτε έχει να κάνει με τη Θρησκεία μου, τη Θρησκεία μας.
Αρχιεπίσκοπε, δεν τιμάς το ράσο, δεν είσαι πια άξιος να φέρεις το σχήμα που σου έχουμε εμπιστευτεί.
Έτσι το νοιώθω και το ομολογώ
Μαρία Ιωαννίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου